Elektra werk kan uiterst gevaarlijk zijn en mag alleen worden uitgevoerd door gekwalificeerde elektricien.

Ons team bestaat uit ervaren technici, zodat u uw klus gemakkelijk kunt uitleggen. Ze kunnen het probleem vaak herkennen aan het begin van het telefoongesprek, wat betekent dat de technicus goed voorbereid is op de klus die voor zijn aankomst ligt.

Of het nu een stopcontact is dat moet worden vervangen of een groepenkast moet worden geïnstalleerd, onze deskundige technici helpt u graag.

Het gemiddelde huishouden verbruikt ongeveer 24% meer elektriciteit dan huishoudens uit 2000. Dit komt vooral door het toegenomen aantal apparaten en elektronica in het gemiddelde huis. Als uw huis vóór de jaren 1990 werd gebouwd, kan de toename van de vraag naar elektriciteit uw elektrische paneel onveilig overbelasten. Deze elektrische overbelasting kan leiden tot ernstige storingen, schade en brandgevaar.

Wij raden daarom ook aan om uw stoppenkast te vernieuwen naar een moderne groepenkast. Wij doen de nodige metingen zodat wij een gepaste groepenkast kunnen plaatsen.

Voorbeeld van een oud stoppenkast.

Voorbeeld van een moderne groepenkast.

NEN Keurmerk

Bij HSD Bouw voeren wij tevens ook veiligheidskeuringen uit.

 Aspecten van een veiligheidskeuring:

  • Gasleiding en alle aangesloten toestellen wordt gecontroleerd op lekkage en drukverlies.

  • Veiligheid meterkast en elektrasysteem waaronder ook bijvoorbeeld de wandcontactdozen.

Verschillende testen m.b.t. elektrasysteem zoals:

  • Testen aardlekschakelaars (afvaltijd en uitschakelstroom).

  • Isolatiemeting (is de bedrading goed in de woning).

  • Aardcircuitmeting(voldoet de aarding van het systeem).

NEN 1010 is de norm voor elektrotechnische laagspanningsinstallaties in woningen, gebouwen en infrastructuur.

Alle deelinstallaties die door de laagspanningsinstallaties worden gevoed, kennen specifieke eigen normen. Voorbeelden hiervan zijn verlichting, verschillende beveiligingsinstallaties, de ICT en de meet- en regeltechniek.

 

 Het belang van de NEN 3140

De Nederlandse wet stelt dat elektrische installaties en apparaten veilig moeten zijn en dat werkzaamheden met of aan deze installaties veilig moeten worden uitgevoerd. NEN 3140 voorziet in de nodige bepalingen die u kunt gebruiken om hieraan te voldoen. Het volgen van NEN 3140 is de best mogelijke manier om aan de relevante wet- en regelgeving te voldoen.

NEN 3140 is de norm voor het veilig werken aan en met elektrotechnische laagspanningsinstallaties in woningen, gebouwen en infrastructuur.